Tăscuțe din mușchi de porc
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

600 g carne (mușchi, pulpă de porc sau cotlet), 150 g suncă, 100 g orez, 100 g untură, 2 ouă, pătrunjel verde, piper, sare.
Sos: 50 g unt, 50 g făină, 300-400 g smântână.

Preparare

Carnea se taie felii, se bate și se sărează. Între timp tăiem șunca în cubulețe mici și îl punem la prăjit cu untură într-o cratiță vreo 3-4 minute și apoi adăugăm orezul spălat și ales și se prăjește amestecându-se fără întrerupere cca. 5-6 min pe foc moale. Stingem totul cu 300 ml apă sau supă de carne se pune sare, piper după gust se acoperă și lăsăm să fiarbă pe foc mic cca. 15-20 minute, după care orezul se răstoarnă într-un vas se lasă la răcit și adăugăm ouăle, pătrunjelul tocat și se amestecă bine (eu am pus la umplutură și cca 200 g cașcaval ras).

Cu această compoziție se umple bucățile de carne (se poate rula dar eu le-am împăturit ca pe niște tăscuțe și le-am prins cu scobitori), se prind cu scobitori sau se leagă cu ață. Carnea astfel pregătită se așează într-o tavă unsă cu untură și se dau la cuptor. Între timp în altă cratiță se pune unt la topit peste care punem făină care se călește un pic pe foc mic se stinge cu apă sau supă de carne (400 ml) se adaugă smântâna și se lasă sa dea un clocot, apoi sosul astfel obținut se toarnă peste bucățile de carne din cuptor și se lasă să fiarbă așa împreună cca 20 - 30 minute împreună.

*Timp Preparare: 1 oră și 30 minute.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".