Sarmale în foi de varză
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

1 kg carne tocată de porc (sau porc și vită-cantități egale), 110 g orez, 3 frunze de dafin, 2 cepe uscate, două linguri de untură de porc, bulion sau pastă de tomate 100 g, varză acră, piper, sare (o lingură).

Preparare

Se alege carne mai grasă de porc (pulpă, costiță, ceafă) și se trece o dată prin mașina de tocat. Altă variantă este să se toace atât carne de porc cât și carne de vită, în cantități egale. Carnea tocată se amestecă cu orezul curățat și spălat în câteva ape, ceapa tăiată cubulețe foarte mici, piperul, sarea, frunzele de dafin și 100 ml de apă. E foarte important adaosul de apă în umplutură.

Foile de varză se taie selectându-se bucățile în care carnea poate să fie împachetată cu ușurință. În mâna stângă se pune foaia de varză, aproape de încheietura mâinii se așează puțină carne și se rulează foaia de varză cu mâna dreaptă. Mâna stângă se strânge căuș pentru a nu lăsa să se desfacă tubul de varză, iar cu degetele de la mâna dreaptă se presează mărginile foii de varză spre interior și astfel se formează sarmaua.

Sarmalele se fierb în recipiente mari tapetate cu foi de varză, în care se dispun concentric, în straturi succesive în formă de melc. Peste ultimul strat de sarmale se pun apă (în așa fel încât să acopere sarmalele), pasta de tomate și două linguri de untură. După ce au dat în primul clocot, sarmalele sunt lăsate să fiarba la foc mic timp de 2 ore. Optional, după ce au fiert două ore pe aragaz, sarmalele se pot lăsa încă 20 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade.

*Timp Preparare: 3 ore.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".