Rulouri de mușchiuleț și pulpă de porc
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

3 cartofi foarte mari, 3 morcovi medii, o mână legume congelate amestec morcov+țelină+pătrunjel, varză de Bruxelles, sare, piper, pătrunjel (plic, uscat), 1 praz, 8 felii muschiuleț file, 150 g brânză degresată, smântână, cașcaval, o bucată de pulpă de porc, 1 ardei capia roșu marinată: 2 linguri vin rosu sec, 1 linguriță sos de soi.

Preparare

Se curăță cartofii și se fierb în apă cu sare 15 minute, eu am opărit acolo și legumele toate tăiate felii. Morcovii, ardeiul și apoi ceapa (toate pe rând în apa de la cartofi). De la praz am luat doar câteva frunze mai frumoase (restul, în frigider). Varza de Bruxelles am opărit-o în apă cu sare și puțină zeamă de lămâie (separat de restul). După ce am scos și varza, am opărit mai departe legumele congelate.

Se încinge cuptorul la 200 grade. Se amestecă într-un castronaș brânza degresată cu sare, piper +pătrunjel, +oul, până se omogenizează. Se ung feliile de muschiuleț file, cu amestecul de brânză, se pun deasupra legumele și peste fâsiile de ceapă verde. Se fixează cu scobitori. Se așează într-o formă de yena, tapetat cu unt, cartofii fierți tăiați felii (1 cm). În mijloc se așează rulourile, printre cartofii de pe margine am strecurat varza de Bruxelles. Peste toate se adaugă smântâna, (amestecată separat) cu cașcavalul și se dă la cuptor 20 minute.

Se ornează cu pătrunjel verde de preferat pulpa de porc, am feliat-o în 3 părți și am pus-o la marinat 10 minute. 2 linguri de vin roșu sec+ 1 lingură sos de soia+piper proaspăt măcinat+ pătrunjel, am prăjit bucățile în unt, 5 minute fiecare parte, sau după preferință mai mult  am pus carnea cu 100 ml de apă, acoperită cu folie, la cuptor aprox. 150 minute (foc mic).

*Timp Preparare: 3 ore.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".