Ficat de porc cu sos de smântână
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

1,5 kg ficat, tăiat cubulețe, 5-6 cepe, 4-5 căței de usturoi, pătrunjel verde, tocat mărunt, 250 g măsline negre, 2-4 linguri amidon (făină), 250-400 ml smântână (am pus 300 ml), 2-4 linguri ulei, câte jumătate ardei roșu, sare, piper, boia.

Preparare

Se călește ceapa și usturoiul până devin sticloase. Se adaugă ficatul și se prăjește și el, până se albește, apoi, ardeiul. Când este înmuiat ardeiul, se presară boiaua, se amestecă și se adaugă apa, cât să acopere ficatul. Se lasă să fiarbă înăbușit, la foc mic, 30-40 min.

Spre șfârșit se adaugă măslinele desărate (puse de cu seară în apă rece, iar a doua zi se fierb puțin, cu altă apă, apoi se scurg). Când ficatul este făcut se adaugă amidonul desfăcut cu smântână, pătrunjelul tocat, se sareaza și se piperează, după gust. Se mai dau câteva clocote până sosul este legat.

*Timp Preparare: 1 oră și 10 minute.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".