Cotlete de porc cu ciuperci
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

600-700 g cotlet porc, 100 g pesmet, 4 căței usturoi pisat, jumătate linguriță oregano, 50 ml ulei măsline, sare, piper măcinat, 1 ceapă roșie, 50 g rama (unt), muștar pentru uns feliile de carne.
Garnitură ciuperci: 400 g ciuperci proaspete (sau conservă), 50 ml vin alb sec sau demisec, 2 linguri rama, sare, piper, pătrunjel verde tocat, o ceapă mai mică, 400 ml frișcă (sau smântână).
Garnitură de cartofi: 500 g cartofi, o ceapa tocată mărunt, sare, piper, 50 ml ulei măsline pentru prăjit.

Preparare

Preparare carne: Cotletul se taie felii groase de un deget, se sărează, piperează și se prăjesc pe 50 ml ulei de măsline pe ambele părți. Se scot deoparte și se ung feliile de carne cu muștar.
Se pregătește mantaua de pesmet în felul următor: pesmetul se amestecă cu 4 căței usturoi pisat, 1 ceapă roșie răzuită, o jumătate linguriță oregano. Se topeste 50 g rama și se adaugă la pesmet amestecându-se cu sare și piper după gust. Feliile de carne unse cu muștar se dau prin această compoziție de pesmet, se așează pe o tavă unsă cu puțin unt și se dă totul la cuptor pentru cca 15 minute la foc tare până se rumenește un pic deasupra mantaua. Se scoate din cuptor și se lasă să răcească cca 5 minute ca să se lege mai bine mantaua de pesmet.  Se servește cu garnitura de ciuperci cu smântână și cu cartofi răzuiți și prăjiți.

Preparare sos ciuperci: Pe 2 linguri rama călim ceapa cu cele 400 g ciuperci. Adăugăm 50 ml vin alb, codimentăm cu sare, piper și turnăm peste cele 400 ml smântână sau frișcă și o jumăte de legătură de pătrunjel tocat lăsând să dea un clocot împreună. 

Garnitura de cartofi: Cartofii se dau prin răzătoarea mare, la care adăugăm ceapa tocată mărunt se sărează, piperează după gust și se ia cu o lingură din compoziție și se prăjesc în 50 ml ulei.

Pe farfurie lângă cotlete punem sos de ciuperci și insulițe de cartofi prăjiți.

*Timp Preparare: 1 oră și 30 minute.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".