Aripioare pe pat de cartofi
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

Aripioare pui, cartofi, mujdei, usturoi, 50 - 100 ml vin alb demisec, maghiran, sare, untură sau ulei, o tavă mai adâncă (eu am folosit o tavă cu L=30 cm și l = 20 cm).

Preparare

Mai întâi curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem rondele cu grosime de circa 0.5 cm. Într-o tavă mai adâncă punem cele 3 linguri untură (sau circa 150 ml ulei), așezăm peste cartofii tăiați (cartofi puteți pune mai mulți sau mai puțin decât e scris în rețetă, în funcție de mărimea tăvii folosite și a cantității de aripioare folosite).

Facem din 3 căței de usturoi un mujdei simplu (usturoiul pisat împreună cu 1 linguriță sare, frecăm cu puțin ulei până spumează apoi adăugam apa circa 100 ml). Aripioarele le curățăm, spălăm și apoi le condimentăm cu sare din abundență. Le așezăm și pe ele în tavă deasupra cartofilor. Presărăm carnea cu maghiran, turnăm peste 50 ml vin alb demisec (dacă tava e mai mare puteți pune 100 ml vin), cu 5-6 linguri mujdei stropim carnea mai punem circa 200 ml apă peste carne și cartofi, acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptorul preîncălzit. O lăsăm la copt circa 20 minute acoperită cu folie, după care luăm folia și lăsăm mai departe la copt până cărnița se rumenește frumos împreună cu cartofii.

Cine dorește poate servi fripturica cu un surplus de mujdei.

*Timp Preparare: 1 oră.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".