Tort de portocale
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

BLAT: 30 g făină, o linguriță arsă praf de copt, 100 g zahăr, 100g migdale prăjite și măcinate, coajă rasă de la o portocală, 3 ouă, 50 ml ulei, un praf de sare. Se mixează ingredientele pentru blat, se toarnă în formă (cu margini detasabile) tapetată cu hârtie de copt și se coace 25 minute în cuptorul încins.
CREMA: 9 foi de gelatin (sau 3 pliculețe cu gelatin praf), 350 ml lapte, 5 gălbenușuri, 120 g zahăr, 400 ml frișcă, 80 ml lichior de portocale, 100 g ciocolată amăruie, 3-4 portocale.

Preparare

Se bat gălbenușurile cu zahăr și se toarnă laptele fierbinte. Se încâlzește în bain-marie, amestecând continuu. Se adaugă gelatina și se dizolvă. Se scoate compozișia din bain-marie și se bate până se răcește, apoi se înglobează frișca bătuta și lichiorul. Se acoperă blatul cu jumătate din cremă, după aceea am așezat câteva felii de portocală pe marginea vasului. În restul de cremă se înglobează 100 g ciocolată topită și miezul de la 2-3 portocale, tăiat cubulețe.

Crema de ciocolată se adaugă peste crema alba și se marmorează cu o furculița. Tortul se dă la frigider cca. 4 ore.

ORNAT: - 100 g ciocolată amăruie, 50 g cacao. Se topește ciocolata, se toarnă pe o folie sau hârtie de copt și se nivelează, apoi se lasă să se întărească. Se rup bucăți și se pudrează cu cacao. Cu aceste bucați se ornează suprafața tortului.

*Timp Preparare: 2 ore.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".