Tort cu mere și cremă de zahăr ars
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

3 mere, 8 ouă, 50 g unt, 500 ml lapte, 14 linguri de zahăr, 3 linguri de făină, esența vanilie, 1 linguriță scorțișoară, frișcă pentru decor.

Preparare

4 linguri de zahăr (se poate pune și mai mult ca să iasă crema cu sirop mai mult, astfel și blatul este mai însiropat) se caramelizează în vasul de tort, întinzându-se bine pe pereții acestuia și se lasă la rece până trosnește. Merele curățate și tăiate în jumătate se așează în vas cu scobitura în sus, iar în fiecare scobitură punem câte o bucățică de unt. Pudrăm cu scorțișoară și 2 linguri de zahăr, apoi dăm la cuptor pentru 20 de minute.

În tot acest timp mixăm 5 ouă foarte bine, apoi amestecăm cu laptele, 5 linguri de zahăr și vanilia. Turnăm totul peste mere și dăm din nou la cuptor pentru 30 de minute. Când mai avem aproximativ 10 minute până e gata crema de zahăr ars, facem un aluat de pandișpan din 3 ouă, 3 linguri de zahăr și 3 linguri de făină, pe care-l turnăm peste crema bine închegată. După ce s-a copt blatul, lăsăm un pic să se răcorească, apoi răsturnăm tortul pe un platou, dar nu ridicăm vasul în care l-am copt. Lăsăm vasul în capul tortului și dăm la frigider câteva ore bune. După ce s-a răcit foarte bine ridicăm vasul cu grijă și ornăm cu frișcă, după preferință și imaginație. Foarte bun, răcoritor și însiropat.

*Timp Preparare: 2 ore.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".