Tort cu fructe
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

4 ouă, 200 g zahă r, 10 linguri de apă, 200 g făină cernută, albușurile bătute spumă cu 50 g zahăr, sirop de zahăr ars, praf de copt stins cu lămâie.
Crema: 3 gălbenușuri, 350 g zahăr, 500 ml lapte, vanilie esență și vanilina (sau baton pentru aromă mai pronunțată), 6 linguri cu vârf de făină, 250 g unt moale, sirop de zahăr ars (după gust), caise din borcan (eu am folosit 3 compoturi), sucul de la caise amestecat cu zahăr.

Preparare

Blat: Am făcut blatul frecând gălbenușurile cu 200 g zahăr cu praful de copt și puțină apă (din cele 10 linguri din rețetă). Apoi, intercalat, am pus în amestecul de ouă apă și făină frecând bine să nu rămână cocoloașe. Separat am bătut albușurile cu 50 g zahăr și apoi am amestecat cele 2 compoziții și am mai pus și câteva linguri de sirop de zahăr ars. Am pus în tavă tapetată cu hârtie și unsă și am dat la cuptor.

Crema: Am trecut apoi la pregătirea cremei. Am frecat gălbenușurile cu zahăr și cu cateva linguri de lapte și am tot adăugat (intercalat) făina și lapte, frecând mereu până s-a terminat de amestecat toate componențele. Am pus la foc mic și am fiert crema până s-a îngroșat (circa 7-8 minute). Am amestecat mereu și cu putere ca să nu se prindă pe fundul cratiței. Când s-a îngroșat am dat la o parte și am lăsat la răcit. Am adăugat câteva linguri de sirop de zahăr ars amestecând cu mixerul.

Dupa răcire (nu completă), am adăugat untul și am bătut cu mixerul până s-a făcut o crema spumoasă. Am scurs caisele din compot și sucul rezultat am amestecat cu zahăr și rom după gust. Am tăiat blatul (deja răcit) în trei și am pus pe platou. Am uns fiecare blat în parte cu siropul de la caise amestecat cu rom și am pus câte un rând de cremă între blaturi. Crema am acoperit-o cu jumătăți de caise. Am îmbrăcat tortul în restul de cremă care am pus deoparte. Cu un cuțit am ridicat în sus de cremă ca să îi dau un aspect mai denivelat și am ornat cu bombonele micuțe (ideea fiului, care nu vrea flori pe tort) si uite ce a iesit de aici.

*Timp Preparare: 2 ore.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".