Ștrudel cu pere
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

1 pachet aluat de foietaj (450 g), 4-5 pere, 5+3 linguri zahăr, 50 g margarină, 1 plic zahăr vanilinat,  1 plic praf de budincă de vanilie.

Preparare

Foile se lasă la dezghețat și când sunt încă foarte reci se așează pe masă și se taie fiecare foaie în două. Iar două dintre ele se taie sub formă de grătar. Se prepară budinca după instrucțiunile de pe plic din praf de budincă, apă, zahăr vanilinat și 3 linguri de zahăr. Se răcește.

Se curăță perele și se taie cuburi. Într-un vas se caramelizează margarina cu restul de zahăr rămas (5 linguri). Când caramelul are încă o culoare deschisă se adaugă perele și se lasă pe foc până se reasoarbe tot siropul și caramelul se formează din nou. Amestecați între timp. Lăsați să se răcească.

Montați astfel: așezați în tavă hârtie de copt și cele două foi necrestate. Repartizați budinca pe cele două foi. Iar perele așezați-le deasupra. Închideți cu foile grătar. Presați mărginile ca să nu iasă umplutura. Dați la cuptor (preîncălzit) până se rumenește frumos. Chiar de la început așezați sub tavă o țigăiță cu apă să fie umedă tot timpul în cuptor (crește foaia mai frumos).

*Timp Preparare: 1 oră și 15 minute.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".