Plăcintă de iaurt
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

1 kg iaurt gras (mai cremos, nu subțire), 10 ouă, 300 g zahăr, jumătate cubuleț de drojdie (sau un plic de drojdie praf), 1 plic zahăr vanilinat, 150-200 g stafide.

Preparare

Umplutura: 8 ouă se bat cu 300 g zahăr se adaugă iaurtul (din care oprim 2 linguri) , stafidele și zahărul vanilinat.

Aluat: Într-o cană de 250 ml. se pun: drojdia cu o lingurița de zahăr și puțină sare, se freacă și se pune apă călduță (nu plină, ci să rămână goală cam de un deget). În vasul în care se frământă se toarnă compoziția cu drojdie, se pun 2-3 linguri de ulei, 3 lingurițe cu zahăr și făină cât cuprinde și se frământă.

Nu se lasă la crescut. Coca obținută se împarte în 4 bucăți, obținându-se 4 foi. Se unge tava cu unt sau margarină. Se întinde o foaie (la prima foaie mărginile să iasă din tavă, pentru a împiedica iaurtul să se lipescă de tavă ) peste care turnăm din compoziție, apoi iar foaie, iar compoziție.. și ultima foaie. Acum putem împături și mărginile primei foi.

Peste ultima foaie nu se pune compoziție. Se pun cubulețe mici de unt. Din iaurt mai păstrăm 2 linguri și-l amestecăm cu 2 ouă. Punem tava la cuptor, iar când s-a rumenit puțin, turnăm cele 2 ouă pe toată suprafața. După ce o scoatem de la cuptor punem zahăr pudră și lăsăm să se răcească. 

*Timp Preparare: 1 oră și 30 minute.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".