Ochi de păun
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

Foi: 1 kg făină, 340 g rama (untură 300 g), 60 g drojdie, 300 ml lapte, 6 gălbenușuri de ouă.
Umplutura: 6 albușuri de ou, 200 g zahăr pudră, 400 g nucă măcinată (sau mac măcinat).
Mai avem nevoie de vișine desâmburite (din compot) și de gem de caise pentru a unge foile.

Preparare

Drojdia o dizolvăm în laptele călduț. Făina o amestecăm bine cu rama și adăugăm cele 6 gălbenușuri, laptele și așa îl frământăm până se omogenizează bine. Coca astfel obținută se împarte în 6 părți egale, și se lasă pentru juma de oră la repaus (în acest timp coca mai crește) la loc călduț.

După ce le-am lăsat la odihnit întindem fiecare cocă la mărimea tăvii în care o coacem, le ungem cu dulceață de caise și pe cele două mărgini punem vișinele desâmburite și lăsate în prealabil să se stoarcă de zeamă, cât mai des. Se rulează capetele unde am pus vișinele înspre mijloc lasând un spațiu cam de un deget între ele, aici vom pune umplutura.

Cele 6 albușuri de ou se bat spumă tare cu 200 g zahăr praf, adăugăm cele 400 g nucă măcinată și amestecăm. Vom obține o umplutură un pic mai solidă. Se ia din compoziția astfel obținută se fac rulouri și se pune în deschizătura rămasă de la foi. Se așează într-o tavă în care punem hârtie cerată sau folie de aluminiu și se dă la copt la foc mic (cuptorul va fi încălzit în prealabil). Se scot apoi din cuptor se acoperă cu un prosop, se pune o pungă deasupra și apoi iar un prosop și se lasă așa la răcit. Se poate presăra și cu zahăr praf.

*Timp Preparare: 1 oră și 30 minute.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".