Gogoși de Strasbourg
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

ALUAT: 100 g unt sau 70 g untură (eu am folosit untură), 2-3 linguri zahăr, 20 g drojdie proaspătă, 3 gălbenușuri,  1 cană lapte (aproximativ 250 ml), făină cât cere (eu am folosit 500 g), un praf de sare.
PENTRU DEASUPRA: 3 albușuri (eu am pus 6 albușuri, pentru un strat mai gros de bezea), 3 linguri zahăr pudră (am pus 6), puține nuci măcinate sau migdale zdrobite, 1-2 plicuri zahăr vanilat.

Preparare

Grăsimea se freacă spumos, întâi separate, apoi cu zahărul, cu gălbenușurile și sarea.  Se încorporează plamădeala crescută, preparată din drojdia dizolvată în puțin lapte călduț și 1 linguriță de zahăr, apoi făină cât cere, frământând bine un aluat, până se desprinde de pe mână și vas și face besici.  Se lasă aluatul într-un vas, acoperit cu un servet, în loc călduros,fără curenți reci de aer, la crescut, pâna își dubleaza volumul.

Se incinge cuptorul. Coca bine crescută se pune pe planșetă și se porționează din ea bucăți mici, cât o nucă, care se rotunjesc. Eu am luat o cantitate de cocă pe care am modelat-o sub formă de sul din care am tăiat segmente egale pe care le-am rotunjit.  Se așează în tavă normală de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, lăsând mici distanțe între ele.  Se acoperă cu spumă tare, obținută din albușuri bătute împreună cu zahărul și zahărul vanilat.  Se presară deasupra nuca măcinată sau migdale zdrobite. Se pune tava în cuptorul încins, se reduce imediat focul la mic și se lasă la copt, până ce spuma capătă o culoare aurie.  Eu le-am ținut în cuptor, la foc foarte mic, 1 oră 25 min.

*Timp Preparare: 2 ore.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".