Cornulețe bicolore
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

1 kg făină, 4 ouă, 300 ml lapte, 200 ml ulei, 1 praf de copt, 1 pachețel drojdie (eu am pus uscată), 5 linguri zahăr,  3 linguri cacao, coajă de lămâie rasă, 3-4 linguri ulei.
Sirop: 225 ml apă, 400 g zahăr.

Preparare

Se pune la dospit drojdia dizolvată, să crească un pic.  Siropul se fierbe cam 3 minute și se lasă la răcit.  Se amestecă ouăle, laptele, uleiul, praful de copt stins, zahărul, drojdia crescută, apoi punem făina până se face un aluat elastic si nu se mai lipește de maini, care se lasă la crescut.  După ce crește, se împarte coca în două, în o parte se pune coaja de lămâie (eu nu am putut să o amestec și am pus cam 3-4 linguri de ulei să se încorporeze), iar în cealaltă se pune cacao (tot cu ulei pus cate un pic până se poate amesteca) apoi după ce se termină de frământat și s-a amestecat se lasă la dospit cam o juma de oră.

După ce a crescut, fiecare cocă se împarte în 8 bile egale, în total să avem 8 bile negre și 8 albe. Se întind cu sucitorul, se suprapun, se taie triunghi se umple sau nu, se rulează și se pune în tavă pe hârtie de copt, la foc mic. După ce le scoți din cuptor se îmbăiază în siropul de zahăr rece.

*Timp Preparare: 1 oră.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".