Chec cu brânză și cireșe
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

Blat: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 3 linguri de apă, 1 vârf de cuțit praf de copt.
Crema de brânză: 500 g brânză de vaci, 500 ml lapte, 1 plic budincă de vanilie, 15 g gelatină alimentară, 3 linguri de zahăr pentru budincă + 3 linguri de zahăr pentru brânză, 2 plicuri zahăr vanilinat, 250 ml frișcă, 50 g ciocolată albă.
Toping: aprox 1 kg de cireșe, 1 plic de gelatină roșie.

Preparare

Începem cu blatul: Batem albușurile spumă tare apoi adăugăm apa și mixăm . Adăugăm treptat zahărul și mixăm până acesta se topește. Adaugam treptat gălbenușurile mixând bine după fiecare. La sfârșit punem făina amestecată cu praful de copt și amestecăm cu o paletă de lemn ușor să nu se lase spumă.

Coacem într-o formă de 25×39, unsă cu puțină grăsime și tapetată cu făină, la foc potrivit timp de 15-20 minute. Facem probă cu scobitoarea și dacă blatul e copt, îl lăsăm să se răcească și apoi îl tăiem în două pe orizontală.

Până se răcește blatul pregătim crema: Într-o crăticioară preparăm budinca conform instrucțiunilor de pe plic și după ce oprim focul adăugăm gelatina dizolvată în 3 linguri de apă rece. Amestecăm în budincă până gelatina se dizolvă de tot și lăsăm să se răcească. Brânza împreună cu 3 linguri de lapte, zahărul, zahărul vanilinat o mixăm bine . Adaugam budinca treptat și mixăm, apoi frișca și ciocolata rasă. Amestecăm și mai adaugăm puțină esență de vanilie.

Asamblăm prajitura; Punem prima parte de blat, apoi jumătate din cremă, a doua jumătate de blat și restul de cremă. Deasupra așezăm cireșele curățate de sâmburi. Băgăm prăjitura la frigider 3 ore apoi preparăm gelatina de culoare roșie conform indicațiilor de pe plic, scoatem tava de la frigider și punem gelatina cu lingură până acoperim prăjitura complet. Lăsăm 10 de minute la rece prăjitura să se întărească bine gelatina apoi în sfârșit putem să o tăiem felii.

*Timp Preparare: 1 oră și 20 minute.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".