Brăduți de Crăciun
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

Aluat: 250 g miere de albine, 120 g zahăr, 70 g rama (unt), 60 g untură, 2 linguri lapte, 1 linguriță zeamă de lămâie, 1 linguriță scorțișoară măcinată, 1 plic praf de copt, 500 g făină, 300 g nucă măcinată (sau alune măcinate), 1 ou.
Ornat: 2 albușuri, 320 g zahăr praf, coloranți alimentari.

Preparare

Blat: Într-un vas se pune 250 g miere, cu 120 g zahăr, 70 g rama, 60 g untură și 2 linguri de lapte. Se pune la foc mic să se încălzească până când se omogenizează totul. Se trage deoparte și se lasă un pic la răcit. Adaugăm apoi 1 linguriță zeamă de lămâie, 2 lingurițe scorțișoară, 1 plic praf de copt, și în cele din urmă punem 500 g făină, împreună cu 300 g nucă măcinată și 1 ou.

Totul se lucrează bine până obținem un aluat omogen. Aluatul astfel obținut se întinde de 3-4 mm și se decupează cu forme de steluță de diferite mărimi.
Dacă vrem ca între "crengi" să fie și un pic de spațiu decupăm și niște forme rotunde mici de aluat. Formele astfel decupate se pun la copt în cuptorul preîncălzit pentru câteva minute.

Pentru ornat procedăm în felul următor: 2 albușuri de ou se bat spumă cu 320 g zahăr praf, la care adăugăm 2 lingurițe zeamă de lămâie, ca să nu se întărească repede. Se colorează cu colorant verde și cu o pensulă se colorează steluțele coapte.

Se începe apoi asamblarea braduțului. Se pun câteva steluțe de cea mai mare dimensiune una peste alta, apoi din cele de dimensiune mijlocie și în cele din urmă steluțele mici. Să fim sigure că steluțele rămân prinse între ele reîmprospătăm un pic suprafața formei cu albușul de ou colorat. Se ornează cu bombonele, cu cocos și se lasă la uscat. Acești braduleți dacă se împachetează în folie de celofan se pot oferi și colindătorilor ca și dulciuri. Sunt bune atât calde cât și reci.

*Timp Preparare: 3 ore.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".