Tobă de porc
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

Un stomac de porc sau maț gros, 1 limbă, 2 picioare, urechi, 1 kg ficat, 2 rasoale, 2 inimi, 300-400 g slănină, șorici, 1 pahar de vin alb, sare, piper boabe, foi dafin.

Preparare

Se pregătesc picioarele, urechile și șoriciul astfel: se pârlesc și se freacă cu mălai apoi se clătesc în mai multe ape și se pun la fiert în apă rece într-o oală mare. Adunăm spuma de mai multe ori, adăugăm sarea și piperul după gust și lăsăm să fiarbă. Ficatul, inima, limba și rasoalele se pun la fiert într-o oală separată timp de juma de oră, apoi se scurg de apă și se pun în cealaltă oală împreună cu slănina doar atunci când furculița pâtrunde ușor în picioarele de porc, urechi și șorici. Pentru gust se adaugă în timpul fierberii foile de dafin și vinul. În timpul fierberii lăsăm oala fără capac și o ținem pe foc mic până când carnea se desprinde de pe os.

Scoatem toate ingredientele și le tăiem cubulețe nu prea mici, adăugăm dacă mai trebuie sare și piper și punem 2 căni din zeamă în care au fiert pentru a lega compoziția. Stomacul sau mațele groase se curătă bine cu mălai se clătesc în apă rece. Acestea se umplu cu amestecul de carne și se coase sau se leagă, apoi se pun la fiert timp de o oră și jumătate în zeama rămasă și strecurată. Dacă s-au folosit mațe groase, după introducerea compoziției, se poate adăuga zeama strecurată. Lăsăm să se răcească în apa în care a fiert apoi se scoate și se pune într-o tavă, cu o greutate deasupra, ca să o preseze.

O lăsăm la rece o zi după care se poate consuma.

*Timp Preparare: 3 ore și 30 minute.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".