Lasagna cu ciuperci și afumătură
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

1 pachet foi de lasagnia (se folosește cam jumătate din el, în funcție de dimensiunea vasului).
Umplutura: 6 ciuperci mari, 300 g șunculiță țărănească, 1 ceapă, 30 ml ulei sau 30 g unt, busuioc mărunțit, sare.
Sos: 100 g unt, 100 g făină, 0,5 l lapte, 0,5 l suc de roșii, delikat de legume, sare. 100 g cașcaval pentru ras deasupra.

Preparare

Punem într-o țigaie uleiul să se încingă, adăugăm ceapa tăiată rondele, șunculița țărănească tăiată felii subțiri. Se lasă să se înăbușească bine, se adaugă și ciupercile și se lasă să se călească câteva minute. Adăugăm condimente, sare după gust și o luăm după foc.

Separat se face sosul: într-o cratițăpunem untul să se topească, când s-a topit adăugăm făină și amestecăm 1 minut. Se adaugă laptele și sucul de roșii, amestecăm și lăsăm să fiarbă la foc mic până se îngroașă. Un vas din Yena se unge cu unt, se adaugă un strat de sos, apoi de foi, se adaugă umplutura, se adaugă foi și tot așa. Astfel încât ultimul start să fie de foi, peste care adăugăm sos și radem cașcaval. Se introduce la cuptor pentru 30 minute. Când s-a gratinat deasupra este gata.

Se lasă câteva minute să se răcească și apoi se porționează.

*Timp Preparare: 1 oră și 10 minute.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".