Costițe de porc în varză murată
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

6 costițe de porc, 6 frunze de varză murată mai mari (sau 12 buc frunze murate), 150 g ceapă, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță cimbru, piper măcinat, 1 cub supă de carne (sau delikat 1 lingură), sare, untură 2 linguri, 150 g slănină afumată.

Preparare

Costițele le porționăm și le crestăm un pic apoi le sărăm și le piperăm din abundență. Ceapa o curățăm, spălăm și o tăiem mărunt. Slănina o tăiem bastonașe. Frunzele de varză le curățăm de vanele mai mari și le spălam sub jet de apă rece. Costițele condimentate le prăjim pe ambele părți în cele 2 linguri untură încinsă. Le scoatem deoparte și le lăsăm la răcorit.

Dacă frunzele de varza nu sunt suficient de mari încât să putem înveli costițele le vom pune tot câte două. Fiecare bucată de costiță rumenită o învelim bine în frunză de varză murată. Le așezăm deoparte și într-un vas mai adânc punem bucățile de slănină afumată la topit. În unturica lăsată de aceasta punem la calit ceapă tăiata mărunt. Adăugăm 1 linguriță boia dulce, piper după gust și stingem totul cu 250 ml apă.

Acum adăugăm și 1 cub de supă și lasăm sa dea un clocot. În acest sos așezăm bucățile de costite învelite în varză și mai adăugăm apă cât să se întrezărească ca niște insulițe bucățile învelite în varză. Condimentăm cu 1 linguriță cimbru, acoperim vasul cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mic până costița e bine înmuiată. Dacă mai e nevoie se mai poate adăuga apă. La șfârșit va rămâne un pic de sos.

Aceste costițe se vor servi cu pireu de cartofi împreună cu sosul în care au fiert și putem adăuga după gustul fiecăruia ca surplus smântână.

*Timp Preparare: 2 ore.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".