Ciorbă de perișoare
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

Ceapă verde - 12 fire, morcov - 4 bucăți mai măricei, păstârnac - 2 bucăți cartofi - 4 bucăți țelină tulpină - o legătură leuștean după gust (eu am în congelator), orez (după dorință), varză murată măruntă (pentru acrit), carne măcinată - aprox. 150 g orez pentru perișoare, sare, piper după gust, ou, câteva roșii, ardei, 4 linguri de ulei măsline sau de care doriți.

Preparare

Într-o cratiță mai mare am pus uleiul și ceapa tocată mărunt împreună cu ardeiul tocat. Am amestecat pe foc circa 3 minute după care am pus apă 3,5 l.

Am lăsat să dea în clocot, între timp am tocat zarzavaturile și am pregătit carnea de perișoare (amestecând carnea tocată cu un ou și orez). Când apa a început să fiarbă, cu o linguriță am luat porții mici din carne, le-am rotunjit și apoi le-am pus în supă. După ce am terminat cu carnea am pus toate zarzavaturile deodată în supă și am lăsat la fiert. Tot atunci am mai adaugat și vreo 5 linguri de orez. După ce au fost pe jumătate fierte am pus varza acră tocată și am mai lăsat la fiert. La sfârșit am adăugat leușteanul și gata.

*Timp Preparare: 1 oră și 20 minute.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".