Chifteluțe cu surpriză
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

800 g carne tocată, 2 - 3 ouă, 3 căței usturoi, 1 lingură boia dulce, 2 felii pâine, sare, piper după gust.
Umplutura: 4-5 ouă fierte tari.

Preparare

Carnea tocată o punem într-un vas și adăugăm la ea 2-3 ouă crude, 1 lingură boia dulce, 3 căței usturoi pisați, sare și piper după gust. Cele două felii de pâine le punem în apă rece până se înmoaie, după care le stoarcem și le adăugăm la compoziția de carne. Frământăm bine aluatul de carne până se omogenizează totul. Separat punem 4 - 5 ouă la fiert. Când sunt fierte le curățăm și le tăiem în jumăte de-a latul.

Din compoziția de chiftele (căci e o compoziție de chiftele) luăm o bucată, o întindem în palmă și peste adăugăm o jumătate de ou. Acoperim cu compoziție de carne jumătatea de ou și formăm chiftele în așa fel încât oul să fie bine acoperit. Așezăm aceste chiftele umplute într-o tavă (vas termorezistent) unsă cu un pic de ulei și dăm la cuptorul preîncălzit până se rumenesc frumos chifteluțele.

Se servesc alături de pireu de cartofi.

*Timp Preparare: 1 oră.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".