Ștrudel oriental
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

Pentru un ștrudel avem nevoie de: 1 pachet aluat congelat, 100 g caise uscate, 50 ml suc de portocale, 400-500 g carne tocată amestec, 1 fir de praz, 2 linguri ulei, 2 linguri pastă de roșii, 1 linguriță curry, 1 praf de chili, 1 praf de scorțișoară, 2 linguri griș, 1 praf de copt, sare, piper.
Pentru sos picant-răcoros de iaurt: 200 ml iaurt natural, de bună calitate, 100 ml smântână, 3 linguri pătrunjel verde tocat fin, 2 căței de usturoi trecuți prin presă, 1 linguriță zahăr, 100-150 g brânză de vaci paserată, sare, piper.
Pentru uns și ornat: 1 ou, 3 linguri fulgi de migdale.

Preparare

Se lasă aluatul la decongelat. Între timp se taie prazul, rondele subțiri. Caisele tăiate cubulețe se amestecă într-un bol cu sucul de portocale (eu am stors o portocală). Carnea se prăjește în ulei, până se fărămițează, apoi se adaugă prazul și se călește. Se adaugă pasta de tomate și se condimentează cu chili, scorțișoară, curry, sare și piper. Se ia de pe foc si se înglobează caisele cu suc cu tot, se lasă la răcit, apoi se adaugă grișul amestecat în prealabil cu praful de copt.

Se încinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pe masa de lucru întindem aluatul, cam de 3 mm grosime și repartizăm deasupra compoziția de carne răcită, lăsând liberă o margine de circa 2 cm de jur împrejur. Se ung mărginile cu ou bătut, se rulează ștrudelul și se așează cu pliul în jos, într-o tavă teflonată stropită cu apă rece (sau tavă obișnuită, tapetată cu hârtie de copt). Se unge aluatul cu ou și se presară cu migdale. Se dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute, până se rumenește frumos.

Între timp pregătim sosul: într-un bol se amestecă iaurtul, smântâna, brânza de vaci, zahârul, pâtrunjelul și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se dă la rece, în frigider, cel puțin 30 minute, să se pătrundă aromele. Ștrudelul se servește călduț, tăiat felii, cu sos de iaurt.

*Timp Preparare: 1 oră.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".