Prăjitură cu brânză și căpșuni
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

Blat: 4 ouă, 4 lg zahăr, 3 lg făină, 1 lg cacao, 1 pachețel praf de copt.
Crema: 700 g brânză de vaci, 300 ml frișcă, 6 lg miere de albine, 3 lg zahăr pudră (dacă o doriți mai dulce), 1 lămâie, 1 plic gelatină, esență vanilie.
Sirop: 150 g zahăr, 250 ml apă, lămâie.
Decor: căpșuni 500 g gelatină pentru decor (tort-gelee).

Preparare

Se separă ouăle, gălbenușurile se bat spumă cu 1 lg zahăr iar albușurile cu restul. Se amestecă lejer cele două compoziții și se cerne deasupra făină peste care am adăugat praful de copt și cacao.

Se coace într-o formă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. După ce blatul s-a răcit se însiropează lejer cu siropul care la rândul lui a fost fiert și răcit. Peste blatul astfel pregătit adăugăm crema care am preparat-o astfel: branză de vaci se mixeaza bine împreună cu mierea de albine, zahărul pudră, esența de vanilie, coajă și zeamă de la lămâie. Apoi adaugăm gelatina (care am dizolvat-o în 100 ml apă la foc mic fără să dea în fiert) și amestecăm bine. După ce s-a închegat un pic adăugăm și frișcă bătută și o omogenizăm.

Peste stratul de brânză se așează căpsunile, îmbrăcăm fructele într-un strat de Tort-Gelee pe care l-am preparat după instrucțiunile de pe plic.. numai că în loc de apă am folosit sirop de vișine.
Prăjitura astfel montată se dă la rece pentru câteva ore.. se porționează după bunul plac.

*Timp Preparare: 1 oră și 45 minute.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".

> Click aici pentru mai multe retete <

Ingrediente

Preparare

 

Timp Preparare: .

Pofta buna!!
Prezentarea Retetei (Galerie-Foto)