Înghețată în 3 culori
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

3 vase mai mari (cca. 3 litri fiecare), 9 ouă, 250 g zahăr, 500 ml frișcă lichidă, 3 pliculețe cu zahăr vanilinat, 3 lingurțte cu nes, 3 lingurițe cu cacao, 1 fiolă esență de rom.

Preparare

În cele 3 vase se va prepara înghețata de vanilie, nes și cacao, astfel:

VASUL I: 3 gălbenușuri se amestecă cu 3 pliculețe zahăr vanilinat;
VASUL II: 3 gălbenușuri se amestecă cu 3 pliculețe cu nes;
VASUL III: 3 gălbenușuri se amestecă cu 3 lingurițe cu cacao și o fiolă esență de rom. (este de preferat ca cele 3 lingurite cu cacao să se adauge după ce se face spumă de albuș, în caz contrar gălbenușurile se întăresc, iar cacao nu se dizolva bine).

Cele 9 albușuri se bat spumă cu 300 g zahăr, iar spuma se împarte în mod egal în cele 3 vase, mixând bine. Cei 500 ml frișcă lichidă se bat bine, iar conținutul se împarte în mod egal în cele 3 vase, mixând bine. Se obțin astfel cele 3 tipuri de înghețată, care se așează în vasul care va fi dat la congelator în ordinea: III – II – I (înghețata de cacao va fi la fundul vasului pentru că este mai grea, cea de nes la mijloc, iar cea de vanilie deasupra).

I - VANILIE
II- NES
III- CACAO
Înghețata poate fi ornată cu nuci, alune, fructe din dulceață. Nu face ace de gheață. Consistentă este cremoasă și nu se amestecă fazele între ele.

*Timp Preparare: 1 oră.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".