Eclere cu cremă de vanilie
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

Coji: 1 cană ulei, 2 căni apă, 2 căni făină, 15 ouă, sare.
Cremă: 1,300 ml lapte, 250 g făină, 450 g zahăr, 5 ouă.

Preparare

Preparare Miniamandine: Pentru coji: Se fierbe apa cu uleiul și sarea se adaugă făina în bloc și se amestecă, se lasă să se răcorească și se adaugă ouăle unul câte unul până se încorporează toate. Se torn cu ajutorul unui pos cu sprit. Se coc la foc iute la început apoi se dă flacăra la mică.

Pentru cremă: Un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amestecă cu celelalte ingrediente. Albușul de la 3 ouă se bate cu 150 g zahăr și se lasă deoparte. Când a fiert laptele se toarnă peste celelalte ingrediente și se fierb împreună până devine ca o mămăligă. Se pun albușurile bătute spumă și se încorporează. Se umplu cojile cu cremă iar capacelele se trec prin ciocolată topită. Eu la acestea pe lângă cremă am pus și un strat de frișcă după preferință.

*Timp Preparare: 2 ore.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".