Cataif cu frișcă
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

500g fidea,  400 g zahăr,  400 g apă, 500 g frișcă,  1 esență de rom, zahăr vanilat.

Preparare

Se unge o tavă cu unt (margarină) se așează fideaua în strat subțire și se dă la cuptor la foc potrivit 10-15 minute , până începe să se rumenească ușor.

În acest timp facem siropul: se pune apa cu zahărul la fiert și după ce s-a legat (ca un sirop pentru dulceață), se dă deoparte , se adaugă esența de rom și zahărul vanilat. Se toarnă fierbinte peste fideaua rumenită și se mai da la cuptor încă 20 minute. 

Dupa ce se răcește vom vedea că fideaua cu siropul s-a legat ca o foaie. Întindem frișca bătută cu zahăr după gust.

*Timp Preparare: 1 oră.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".