Carpați
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

Foi: 5 ouă, 300 g zahăr, 200 ml ulei, 400 ml lapte, 1 plic praf de copt stins într-o lingură de oțet, 1 fiolă esență de rom, făină cât cuprinde.
Cremă: 750 g zahăr, 1 l lapte, 1 fiolă esență vanilie, 13 linguri făină, 1 1/2 pachete margarină. 
Glazură: 300 g glazură de ciocolată, 200 ml frișcă.

Preparare

Preparare foi: Freci gălbenușurile cu zahărul până se topește și adaugi albușurile bătute spumă. Se adaugă uleiul, laptele, praful de copt și esența. Apoi făina până iese un aluat potrivit.
Se împarte aluatul în 6 părți egale care se coc pe dosul tăvii tapetată cu făină.

Preparare cremă: Din litrul de lapte se oprește o cana în care desfacem făină. 
Zahărul se caramelizează, după care se adaugă restul de lapte și se amestecă până când se dizolvă caramelul. Când tot zahărul s-a topit adăugăm făina desfăcută în lapte și lăsăm să fiarbă la foc mic 10 minute. 
Când se răcește se adaugă esența și se încorporează în margarină frecată spumă și se mai lasă 15 minute în frigider.

Se asamblează o foaie, un strat de crema și se dă la frigider cel putin 3 ore (de preferat chiar mai mult). 
Păstrați câteva linguri de cremă pentru decor.

Asamblare: Tăiem prăjitura în dreptunghiuri cu laturile de 5 respectiv 10 cm. Fiecare dreptunghi se taie pe diagonală rezultând 2 triunghiuri care se lipesc pe lățime cu puțină cremă.
Se toarnă glazura de ciocolată și se ornează cu frișcă.

*Timp Preparare: 3 ore.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".