Brânzoaicele Bunicii
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

O jumătate cub de drojdie, 2 linguri smântână, 1 cană cu apă călduță, făină cât cuprinde, 400 grame brânză dulce, 2 ouă, esență de lămâie, 2 linguri de zahăr, untură pentru prăjit, zahăr vanilinat sau tos pentru servire, sare.

Preparare

Plămădim maiaua din drojdie, puțină apă călduță și un praf de sare. Lăsăm să se odihnească câteva minute, apoi adăugăm restul de apă și frământăm cu drag și spor aluatul. Lăsăm din nou la dospit vreme de juma de ceas. Între timp pregătim brânza, adăugăm ouă, cele două linguri de zahăr, un praf de sare și esență de lămâie, amestecăm bine și dăm deoparte.

De îndată ce aluatul este dospit trecem la croit de brânzoicuțe: întindem bine o bucată din aluat și tăiem bucăți de diferite mărimi. Punem într-o parte a fiecărei bucăți de aluat brânza, împăturim și presăm pe margine cu degetele. Încingem într-o tavă câteva linguri mari de untură și prăjim rând pe rând brânzoicuțele.

Pudrăm cu zahăr vanilinat în momentul servirii. Sunt bune atât calde cât și reci.

*Timp Preparare: 1 oră.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța"Post to Facebook".