Alba ca zăpada
> Click aici pentru mai multe rețete <

   

Ingrediente

Aluat: 2 ouă, 9 linguri zahăr, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 3 pliculețe zahăr vanilat, sare, 1 linguriță amoniac,  făina cât cuprinde.
Crema: o cană lapte fiert, 6 linguri făină, 1 jumătate cană de zahăr, 1 pachet margarină.

Preparare

Ingredientele pentru aluat se dau toate într-un clocot. După ce se răcește se adaugă ouăle. Se adaugă făina cât cuprinde, până se formează un aluat ca de pâine.

Coca se împarte în patru și se coace pe fundul tăvii la 175 grade.
Pentru cremă: o cană de lapte se bate cu 6 linguri făină, după care se pune în laptele fiert, se adaugă o jumătate cană de zahăr. Se da jos de pe foc și se lasă să se răcească. Se amestecă apoi crema răcită cu pachetul de margarină. Se adaugă esența de rom sau ce esențe doriți. 

Se umplu foile.
Deasupra am glazurat cu cioalată albă și cicolată cu lapte topită la microunde.
Se lasă să stea o zi, se sevește a doua zi. 

Notă: Eu am făcut porție mai mare și am copt 7 foi.

*Timp Preparare: 2 ore.

Poftă bună!!
Prezentarea Rețetei (Galerie-Foto)


Ai ceva de spus despre această rețetă?
Dacă nu vrei să-ți apară Comment-ul și pe Facebook atunci debifează căsuța "Post to Facebook".